Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 06.09.2015.
12:36
News.com.au A
Jedna 12-godišnjakinja dobila je više ocene na Mensa testu inteligencije od Stivena Hokinga i Alberta Ajnštajna. Lidija Sebastijan može da se pohvali koeficijentom inteligencije od neverovatnih 162.
Nedelja 06.09.2015.13:50
Otisao Albert Ajnstajn pred Boga na onaj svijet, te pita ga: -Boze, ja sam na zemlji izmislio najvecu formulu za sva vremena, ali ne znam formulu sa kojom si ti stvorio covjeka. Bog mu da jedan papiric i kaze: -Evo ti je! Ajnstajn cita formulu te zamisljeno kaze: -Ali ovdje ima greska?! -Naravno da ima!,kaze Bog.
Nedelja 06.09.2015.13:53
Igraju Ajnštajn, Njutn i Paskal žmire. Žmiri Ajnštajn, Paskal se sakrije iza kuće, a Njutn otrči desetak metara, nacrta kvadrat dimenzija metar sa metar i stane u njega. Izbroji Ajnštajn. Vidi on Njutna i… kaže: ”Pu, Njutn!” A Njutn će: "Ne,ne,ne, nisam ja Njutn." Ajnštajn će njemu: ”Njutne, pa to si ti, kako nisi?” A Njutn kaže: "Ne, ne. Njutn po metru kvadratnom je Paskal!"
Nedelja 06.09.2015.13:55
Otisao Albert Ajnstajn pred Boga na onaj svijet, te pita ga: -Boze, ja sam na zemlji izmislio najvecu formulu za sva vremena, ali ne znam formulu sa kojom si ti stvorio covjeka. Bog mu da jedan papiric i kaze: -Evo ti je! Ajnstajn cita formulu te zamisljeno kaze: -Ali ovdje ima greska?! -Naravno da ima!,kaze Bog.
Nedelja 06.09.2015.14:03
A zasto ste vi vesti-online postavili sliku deteta plavusice kad je Lydia Sebastian kao i roditelji poreklom iz juzne Indije ???? h**p://w*w*w.dailymail.co.uk/news/article-3220052/Smarter-Einstein-Girl-12-takes-IQ-test-pestering-parents-year-scores-higher-Stephen-Hawking.html
Nedelja 06.09.2015.14:04
Dokle ce vise da obmanjuju narod sa testovima o inteligenciji! To je najveca glupost ikad stvorena! Svi poseduju inteligenciju i po Bozijem receptu imaju mozak. Neko je obdaren za jednu stvar neko za drugu, al ni jedan covek nije glup pa moze da ima IQ200!! Kad neko nauci sta ga ceka naravno da ce dati bolje rezultate nego onaj koji te testove nikad nije video. Tako je i sa ostalim stvarima u zivotu kod svakog od nas. A Anstajn i onaj iskrivljeni ne znaci da su inteligentni ako su za to sto su radili talentovani. Toliko o Inteligenciji i njihovim glupim testovima!
Nedelja 06.09.2015.14:16
U recenim SF filmovima se radi o progonu ljudske rase od humanoidne vestacke inteligencije, tj. ljude fizicki unistavaju roboti koji su pravljeni po covekovom oblicju. Meni to vise odrazava strah coveka od samog sebe i beznadja u koje hrli tehnoloska civilizacija. Ne razumem stalna nastojanja naucnika da naprave humanoidnog robota. Kao da veruju da smo mi ljudi Savrsenstvo koje mora da se takvo reprodukuje i kao da vec ne postoji prirodni ljudski put za to. Vestacka inteligencija koja bi se otrgla kontroli ne mora da bude ljudskog oblicja, npr. to moze biti mreza superracunara koja je zahvaljujuci greski u softveru ostvarila SAMOSTALNI proboj u funkcionisanju i postala svesna i samostalno aktivna, a ne imitator ljudskih misljenja i reakcija (nesto kao HAL iz "Odiseje"). Takva mreza, ako joj se pruzi kontrola nad snabdevanjem energijom, pitkom vodom, hemijskom industrijom... mogla bi da zagorca zivot ljudima pod uslovom da prepozna ljude kao neprijatelje ili kao konkurenciju za zivotni prostor i resurse. Pitanje je koliko je takav zakljucak vestacke inteligencije verovatan. Ako je i verovatan, moze se spreciti nepovoljan razvoj dogadjaja time sto bi se u rukama coveka drzale dve kljucne stvari koje odlikuju zivot: samostalna energetika i reprodukcija.Inteligenciji svaka cast ali dokle god covek moze da zavrne slavinu, iscupa utikac, podigne sklopku, ne ugradi bateriju, razbije osigurac... vestacka inteligencija elektronskog tipa kakvu za sada poznajemo, ne moze biti opasnost.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)